Patlıcan Fırın

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

300 gr kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
6 adet patlıcan
1/2 paket margarin
3 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
1 kahve kaşığı karabiber
dereotu
2 kahve kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları uç kısımlarından başlanarak ocakta közleyin, soyup ince ince kıyın. Yağladığınız küçük bir tepsiye dizin. İnce doğradığınız soğan, biber ve kıymayı yağda kavurun, soyup doğradığınız domatesler, tuz ve karabiberle kanştırın. Ateşten çektiğinizde ince kıydığınız maydanoz ve dereotunu ilave edin. Önceden tepsiye dizdiğiniz patlıcanların üzerine hazırladığınız harcı yayıp, fırına verin, hafif ateşte birkaç dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Patlıcan Fırın tarifi, Patlıcan Fırın nasıl hazırlanır, Patlıcan Fırın nasıl yapılır, Patlıcan Fırın yemek tarifi, Patlıcan Fırın yapılışı