Vişneli Dondurma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 Adet çırpılmış yumurta sarısı
1/2 Su bardağı toz şeker
1/2 Su bardağı süt
1/2 Çay kaşığı tuz
2 Su bardağı soğutulmuş krema
3/4 Su bardağı vişne konsantresi




HAZIRLANIŞI

Yumurtaların sarıları, şeker, süt ve tuzu bir tencerede karıştırın.
Orta ateşte devamlı karıştırarak üstünde kabarcıklar belirmeye başlayana dek ısıtın.
Ocaktan alıp, bir kaba koyun.
Üstünü kapatıp, oda sıcaklığına gelene dek 1-2 saat buzdolabında soğutun.
Kalan malzemeleri sütlü karışıma katın.
Buzluğa koyup soğumaya bırakın.
2 saatte bir çıkarıp savurarak karıştırın.
İyice donduğunda servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Vişneli Dondurma tarifi, Vişneli Dondurma nasıl hazırlanır, Vişneli Dondurma nasıl yapılır, Vişneli Dondurma yemek tarifi, Vişneli Dondurma yapılışı