mezeli tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

yarım kg tavuk kuşbaşı
1 paket pane harcı
2 yumurta
1/2 çay bardağı yağ
2 çorba kaşığı salça
1/4 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı yoğurt
meze için
4 patates
2 soğan
1 diş sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
'' '' '' tuz
1 su bardağı süt
1/4 çay bardağı sıvı yağ




HAZIRLANIŞI

genişçe bir kaseye 2 yumurta kırılır üzerine yağ süt yoğurt ve salça eklenir ve karıştırılır.tavuklar bu sosa batırılır ve pane harcına atılır.yarda kızartılır.patates haşlanır ve üzerine süt ilave edilerek püre haline getirilir.bir tavada yağ ile beraber soğan sarmısak kavrulur.(onları çok ince kıymaya dikkat edin.)baharatlar soğana eklenir.pişince patates püresine eklenir.karıştırılır.mezeniz hazır. tavukların yanına dökerek servis edebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: mezeli tavuk tarifi, mezeli tavuk nasıl hazırlanır, mezeli tavuk nasıl yapılır, mezeli tavuk yemek tarifi, mezeli tavuk yapılışı