SÜZEY KABABI (Kastamonu)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Malzemeler
Yarım kilogram kuzu kuşbaşı
İki patates
İki havuç
Yeşil acı biber
Kırmızı toz biber
İki baş kuru soğan
Sarımsak
Salça
Bir kaşık margarin
Sekiz adet milföy hamuru (Kendiniz de hazırlayabilirsiniz)
Sekiz adet küçük güveç kabı ya da ısıya dayanıklı cam kase




HAZIRLANIŞI

Hazırlanışı
Soğanı ince ince doğrayın ve sarımsak ilave edin, hazırladığınız soğan ve sarımsağı bir kaşık margarin içinde kavurunuz.
Kavrulmakta olan karışıma kuşbaşı kuzu etini ve salçayı ilave ediniz. Kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Et pişmek üzereyken havucu ve biberleri ilave ederek az su ile birlikte pişmeye bırakınız.
Suyu azalıncaya kadar pişirin ve daha sonra yemeği ocaktan alınız, yemeği birer kişilik olacak şekilde güveçlere boşaltınız.
Herbir güvecin üstüne birer tane olmak şartıyla hamurları kapatın ve hava almaması için iyice sıkıştırınız. Hamurların üstüne elinizle sıvı yağ sürünüz
Hazırladığınız güveçleri fırına veriniz, hamurların üstü kızarıncaya kadar fırında bekletiniz
Yeterli derecede kızardıktan sonra güveçleri fırından alabilirsiniz, güveçler ılıklaştıktan sonra servis tabağına ters çevirerek servis yapabilirsiniz. Yanında Kastamonu ekşili pilavı ve yayık ayranı ikram etmeniz lezzet bütünlüğü bakımından uygun olacaktır.

Anahtar Kelimeler: SÜZEY KABABI (Kastamonu) tarifi, SÜZEY KABABI (Kastamonu) nasıl hazırlanır, SÜZEY KABABI (Kastamonu) nasıl yapılır, SÜZEY KABABI (Kastamonu) yemek tarifi, SÜZEY KABABI (Kastamonu) yapılışı