Mantarlı Kabak

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 çorba kaşığı mantar, kıyılmış
1 su bardağı bayat ekmek içi
1.5 su bardağı kaşar rendesi
1/4 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
11 adet kabak
kekik
tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Kabakları tuzlu suda 10 dakika haşlayın, süzüp boylamasına ikiye kesin, ortalarını çıkarın. Bu çıkan içleri, ekmek içi, yumurta, tuz, biber, kekik, kaşar peynirinin yarısı ve mantarla iyice karıştırın. Önce fırını ısıtın, payreks bir kabı yağlayın. Kabakların oyulmuş kısmına hazırladığınız içi doldurun ve payrekse dizin, kalan kaşar rendesini serpin, üzerine biraz sıvı yağ gezdirip, 15-20 dakika kadar fırınlayın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Mantarlı Kabak tarifi, Mantarlı Kabak nasıl hazırlanır, Mantarlı Kabak nasıl yapılır, Mantarlı Kabak yemek tarifi, Mantarlı Kabak yapılışı