peynirli omlet(CEVVAL ANADAN)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2-3 adet yumurta,100gr peynir(rendelenmiş),3-4 yemek kaşığı un,1/4 kabartma tozu,sıvı yağ, biraz tuz.




HAZIRLANIŞI

Yumurtalar,un,kabartma tozu ve tuz katılıp çırpılır.Rende peynir de ilave edilir.Cıvık bir hamur kıvamı elde edilir.Bir tavaya sıvı yağ konur,yağ kızardığı zaman bu cıvık hamurdan yemek kaşığı ile hamur alınır ve yağa bırakılır.Hamur hafif kahverengi renk aldığında (önlü-arkalı) tavadan alınır.Hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.(Dilerseniz hamuru TEK BİR PARÇA halinde genişçe bir tavaya dökebilirsiniz)Çay ile çok güzel oluyor.afiyet olsun.saygılar sevgiler...

Anahtar Kelimeler: peynirli omlet(CEVVAL ANADAN) tarifi, peynirli omlet(CEVVAL ANADAN) nasıl hazırlanır, peynirli omlet(CEVVAL ANADAN) nasıl yapılır, peynirli omlet(CEVVAL ANADAN) yemek tarifi, peynirli omlet(CEVVAL ANADAN) yapılışı