parfe

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 paket pötibör bisküvi
2 poşet krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
1 tepeleme çorba kaşığı nescafe
1 subardağı irice dövülmüş fındık
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı damla çikolata
isteğe bağlı bir kaç kayısı ve incir
(istenirse krem şantiye koyduğumuz süt bir parmak daha arttırılıp 7 veya 8 tane de etinin büyük kakaolu bisküvilerinden de katılabilir lezzeti arttırmak açısından)




HAZIRLANIŞI

krem şantiyi sütle hazırlayıp içine elimizle ufaladığımız iki paket pötibörleri yedirerek karıştıralım, bir tepeleme çorba kaşığı nescafeyi de ekleyelim sonra ceviz, fındık, üzüm, damla çikolata ve isteğe bağlı bir kaç kayısı ve inciri de ekleyelim hepsi iyice karışınca bir strech filme sarıp buzluğa atalım bir gün bekletip istenrise yanında dondurmayla veya üstüne çikolata sosu dökerek serviz yapalım
afiyet olsun

Anahtar Kelimeler: parfe tarifi, parfe nasıl hazırlanır, parfe nasıl yapılır, parfe yemek tarifi, parfe yapılışı