turunç tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

30 tane turunç(isteğe bağlı olarak sayı değişebilir)
2,5 3 kg şeker




HAZIRLANIŞI

öncelikle turunçların kabukları hafif sarılık kalacak şekilde rendelenir.ardından turunçların kabukları dikkatlice ayrılır.
bu kabukların iç kısmındaki beyaz tabaka soyulur.
sonrasında bu kabuklar yuvarlatılarak bir ip vasıtasıyla bir araya getirili ve burada bir yorgan iğnesi kullanırsanız kolay olur
bu turunçlar büyükçe bir kabın içine doldurulur ve suyun içinde en az 3 en fazla 4 gün bekletilir.
bekleyen turunçlar iplerden çıkarılarak bir tencereye yerleştirilir ve üstüne şeker ilave ederek pişirilir.kaynamaya başlayan turunçlar 5 ila 10 dakika arasında kaynadıktan sonra servise hazır hale gelir.afiyet olsun

Anahtar Kelimeler: turunç tatlısı tarifi, turunç tatlısı nasıl hazırlanır, turunç tatlısı nasıl yapılır, turunç tatlısı yemek tarifi, turunç tatlısı yapılışı