buhara pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 bardak pirinç
yarım kilo kuş başı et
yarım kilo havuç
2 baş k.soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz
baharat




HAZIRLANIŞI

-pirinçleri kaynar suda 1saat kadar ıslıyoruz
-birtencerede önce ince ince kıyılmış soğanları kavuruyoruz
-sonra kuş başı etleri soğanların üzerine döküp kaurmaya deva deiyoruz
-sonra incecik kıyılmıs havuçlarıda koyarak iyice kavuruyoruz
-daha sonra salçamızı ilave ediyoruz
-üzerini biraz geçecek kadar su ilave ediyoruz
-tuzumuzu ve baharatımızıda ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
-suyunu tamamen çekince daha önceden kaynar suda ısladığımız pirinçleri yıkayarak pişirmiş olduğumuz etin içine ilave ederek biraz daha kavuruyoruz ve 3 su bardağı kaynamış suyu ilave ediyoruz
-kısık ateşte pilavımızı pişiriyoruz
AFİYET OLSUN

Anahtar Kelimeler: buhara pilavı tarifi, buhara pilavı nasıl hazırlanır, buhara pilavı nasıl yapılır, buhara pilavı yemek tarifi, buhara pilavı yapılışı