PİRİNÇLİ UN KAVURMA ÇORBASI

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

MALZEMELER

1) Su bardağı-
2) su bardağı un
3) 1/2 paket margarin
4) yeteri kadar tuz ve pul biberi
5) 200 gr kıyma
6) 1 yemek kaşağı tere yağı




HAZIRLANIŞI

YAPILIŞI

Önce 1 su bardağı margarinle pembeleşene kadar kavrulur.Soğuyunca ılık su ile ezile.Ayran kıvamına gelecek .Kıyma ayrım bir tencerede kavrulacak ,üzerine yeteri kadar su ve tuz ilave edilecek.Kaynayınca pirinç ilave edilecek pişince ezilmiş olan un karıştırılarak ilave edilecek. Piştikten sonra tereyağı pul biberi ile birlikte yakılıp üzerine dökülecek. Daha sonra servise hazırdır.

Anahtar Kelimeler: PİRİNÇLİ UN KAVURMA ÇORBASI tarifi, PİRİNÇLİ UN KAVURMA ÇORBASI nasıl hazırlanır, PİRİNÇLİ UN KAVURMA ÇORBASI nasıl yapılır, PİRİNÇLİ UN KAVURMA ÇORBASI yemek tarifi, PİRİNÇLİ UN KAVURMA ÇORBASI yapılışı