Peynirli Pohca

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500g yogurt
500ml ilik su
1 kücük su bardagi (sivi) yag
1 maya
2 yemek kasigi dolusu toz seker
Göz karari tuz
Yetigi kadar un

Ic icin
300g peynir
1 demet maydonoz




HAZIRLANIŞI

Ilk önce yogurtu isit.
Sekeri, suyu, mayayi ve yagi ilave et karistir.
En son tuzlan göz karari unu ilave et tekrar karistir.

30 dakika bekletin hamuru.

Bekletikten sonra normal pohca sekli acin hamuru.
Ortasina hazirladigimiz peyniri koyup D sekli kapatilmasi gerekir.
Firina sürülmeden önce, yine 20 dakika bekletmemiz lazim.

Firina sürülüp, üzeri altin rengini bulana kadar pisirin.

1 paketen fazla un gidiyor


afiyet olsun....!

Anahtar Kelimeler: Peynirli Pohca tarifi, Peynirli Pohca nasıl hazırlanır, Peynirli Pohca nasıl yapılır, Peynirli Pohca yemek tarifi, Peynirli Pohca yapılışı