Bisküvili Prenses Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Alt için Üst için
5 su bardağı süt 1 su bardapı süt
1 su bardapı şeker 1 su bardağı su
1 su bardağı un 1 su bardağı şeker
1 paket margarin 3 yemek kaşığı un
1 paket kakaolu bisküvi 1 yumurta sarısı




HAZIRLANIŞI

Un, şeker, süt, margarin bir tencereye konur ve kaynayıp puding kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.Sonra ocaktan alınır ve mikserle en az 15 dakika karıştırılır.Bu arada bir kaba süt ile ıslatılmış bisküviler dizilir.Üzerine hazırladığımız muhallebi dökülür.
Un, şeker, süt, su ve yumurta bir tencerede kaynayıncaya kadar karıştırılır daha sonra ocaktan alınır ve mikserler en az 15 dakika karıştırılır.
Arzuya göre daha önce hazırladığımız muhallebinin üstüne bir kat daha sütle ısıtılmış bisküviler dizilir.Eğer bir kat daha bisküvi istenmiyorsa muhallebinin üstüne hazırladığımız sos dökülür ve buzdolabında 30 dakika bekletildikten sonra servis yapılır.
PÜF NOKTASI Tatlının maksimum lezzetinde olması isteniliyorsa bahsedilen sürelerde mikserle karıştırmak şarttır.Sürelerde kısaltma yapmayınız.

Anahtar Kelimeler: Bisküvili Prenses Tatlısı tarifi, Bisküvili Prenses Tatlısı nasıl hazırlanır, Bisküvili Prenses Tatlısı nasıl yapılır, Bisküvili Prenses Tatlısı yemek tarifi, Bisküvili Prenses Tatlısı yapılışı