saksuka

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 adet patates
yarım kılo domates
2 dıs sarmısak
2 adet patlıcan
4 adet bıber
kızartmak ıcın yag ve tuz




HAZIRLANIŞI

patlıcanlar kup kup dogranıp tuzlu suda bekletılır.bu arada patatesler kup kup dogranıp yagda kızartılır.bıberler aynı kucuklukte dogranıp kızartılır ..patlıcanların suyu sıkılıp onlarda kızartılır.ayrı bı kapta domatesler rendelenır ıcıne dogranmıs sarmısaklarda eklenıp kaynamaya bırakılır.kayık bı tabaga once kızartılmıs patatesler ustune bıberler ve en uste patlıcanlar konur...domates sosu ılıyınca ustune dokulup servıs yapılır

afıyet olsun

Anahtar Kelimeler: saksuka tarifi, saksuka nasıl hazırlanır, saksuka nasıl yapılır, saksuka yemek tarifi, saksuka yapılışı