Elma Reçeli

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg elma
5bardak toz şeker
4bardak su
1adet limon suyu
2tatlı kaşığı vanilya




HAZIRLANIŞI

Elmaların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartarak ince dilimleyin, bekletmeden içinde su olan bir tencereye koyun. Başka bir tencerede su ve şekeri kaynatın, karıştırarak şekeri eritin ardından 5dk daha kaynatın. Suda beklettiğiniz elmaları buraya atın; elmalar yumuşayana kadar kaynatın. Yumuşayan elmalara limon suyu ile vanilyayı ilave edin, iyice karıştırarak bir taşım daha kaynatın ve ocaktan indirin. Kavanozlara pay edin soğudukları vakit kapaklarını kapatın.

Anahtar Kelimeler: Elma Reçeli tarifi, Elma Reçeli nasıl hazırlanır, Elma Reçeli nasıl yapılır, Elma Reçeli yemek tarifi, Elma Reçeli yapılışı