Bağdat Usulü Sütlaç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: İran Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5bardak süt
3bardak su
1bardak şeker
1fincan pirinç
1adet dövülmüş sakız
1-2damla limon suyu
100gr kaymak
1çay kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci ayıklayıp yıkayın, bir tencereye alın. Üzerine 2bardak su katarak suyunu çekene kadar haşlayın. Başka bir tencere içinde süt, ezilmiş sakız, haşlanmış pirinç ve tuzu karıştırarak kısık ateşte kaynatın, lapa olunca ocaktan indirip kaselere 2parmak eninde pay edin, soğumaya bırakın. Bir yandan başka bir tencere içinde su, şeker ve limon suyunu 15dk kaynatın ve şeker eriyince de bunu da soğumaya bırakın. Her ikisi de soğuduğu vakit tabaktaki sütlaç üzerine şekerli suyu dökün; üzerlerine kaymak ekleyin. servise hazırdır.

Anahtar Kelimeler: Bağdat Usulü Sütlaç tarifi, Bağdat Usulü Sütlaç nasıl hazırlanır, Bağdat Usulü Sütlaç nasıl yapılır, Bağdat Usulü Sütlaç yemek tarifi, Bağdat Usulü Sütlaç yapılışı