Kış Salatası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

750gr karnıbahar
6adet Brüksel lahanası
1adet havuç
1adet pancar
1adet patates
2adet limon
1,5fincan zeytinyağı
tuz




HAZIRLANIŞI

Patatesi bir kapta haşlayın, karnıbaharı yapraklarına ayırıp su dolu bir tencereye koyun. İçine 1kaşık tuz ve limon suyu sıkın. Suyu kaynayınca 2dk haşlayıp suyunu süzün ve derin bir kaseye yerleştirin. Aynı tencerede havuç, lahana ve pancarı da haşlayıp doğrayın. kaseye katın. Haşlanmış patatesi doğrayıp içine ekleyin. Zeytinyağını limon ve az tuz ile kar edip üzerlerine gezdirin. Bütün malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kış Salatası tarifi, Kış Salatası nasıl hazırlanır, Kış Salatası nasıl yapılır, Kış Salatası yemek tarifi, Kış Salatası yapılışı