Fransız Usulü Yumurta

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet yumurta
4adet kalın dilimli francala
50gr margarin
50gr füme dil
4dilim salam
1adet domates
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Füme dili kibrit çöpü kadar, domatesi kabuksuz ve küçük doğrayın. 1,5kaşık margarinde dili ve salamı hafif kavurup domatesi katın salçalaşınca tuz katıp ocaktan alın. Kalan yağı bir tavada kızdırın, francala dilimlerinin içlerini birer yumurta sığabilecek şekilde alın ve kızdırdığınız yağda tek taraflı kızartın.(içleri tamamen boşatmayacak) Kızaranları da oyuk tarafları üstte olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin, oyuklara da kırılmış yumurta koyun. Isısı üstten verilmiş fırında (180-190derece olabilir) 5-7dk kadar pişirin. Servis tabağına çıkartınca domatesli sosu üzerine dökün ve servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Fransız Usulü Yumurta tarifi, Fransız Usulü Yumurta nasıl hazırlanır, Fransız Usulü Yumurta nasıl yapılır, Fransız Usulü Yumurta yemek tarifi, Fransız Usulü Yumurta yapılışı