Tavuklu Enginar Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250gr özlü un
½ bardak un
2adet yumurta
150gr margarin
1adet tavuk göğsü
½ bardak bezelye içi
2adet soğan
4kaşık sıvıyağ
kırmızıbiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanı piyazlık kıyın, bezelyeyi ve tavuk göğsünü ayrı kaplarda haşlayın. Tavuk etini didin ve bezelye ile karıştırın. bir kaşık margarin ve sıvıyağını bir tavada kızdırıp soğanı kavurun, soğan ölünce tavuğun bulunduğu tabağa döküp iyice karıştırın. Tuz ve biber serpin.
Kalan margarini kızdırmadan eritin, ılınınca da buzdolabına koyun iyice soğusun, sertleşmeye başladığında ise beyazlaşana kadar karıştırın. Unu eleyerek ortasını açın bir adet yumurta ve az tuz ekleyerek gerektiği kadar ılık su ile yoğurun. Hamuru ıslak bir beze sarın 20dk dinlendirin. Kıvamı gelen hamuru merdane ile düzleştirerek yufka boyunda açın. Yufkanın üzerine soğumuş olan yağı bir kaşık yada bıçakla sıvazlar gibi sürün ve yufkayı peçete gibi üçe katlayın. En üstteki kısım hariç her yerine yağ sürün. Katlanmış yufkanın üzerine ıslak bez örterek buzdolabına koyun; her 20dk bir çıkartarak katlarını yağlayın.(bu işlem üç kez yapılacak) üçüncüden sonra yufkayı açıp eski haline getirin ve yağlanmış yuvarlak bir tepsiye yayın. Tavuklu karışımı tepsiye dökün her tarafına dağıtın ardından yufkanın tepsiden taşan kısmını harcın üzerini kapatmadan tepsinin kenarlarında topaklayın. Bir fırça kullanarak topakladığınız kenarlara yumurta sürün 170dereceli fırında pişirin.

Anahtar Kelimeler: Tavuklu Enginar Böreği tarifi, Tavuklu Enginar Böreği nasıl hazırlanır, Tavuklu Enginar Böreği nasıl yapılır, Tavuklu Enginar Böreği yemek tarifi, Tavuklu Enginar Böreği yapılışı