Peynirli Su Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

7fincan un
3adet yumurta
1adet yumurta akı
1fincan süt
2fincan nişasta
250gr beyaz peynir
¾ fincan ılık su
80gr margarin
2kaşık sıvıyağ
½ demet maydanoz
3lt sıcak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Unu eleyerek ortasını açın yumurta, nişasta, su ve 1tatlı kaşığı tuz katarak yoğurun. Hamuru 8-9 parçaya ayırarak 30dk dinlendirin. Zamanı dolunca bu parçaları unlanmış zemin üzerinde önce merdane ile tabak kadar açın; ardından oklava ile yuvarlaya yuvarlaya büyütün. Yufkalardan birini kullanacağınız tepsinin iki katı; diğerlerini ise tepsiden üç parmak büyüklüğünde açın. En büyük yufkayı yağlanmış tepsiye serin ve kenarlarını taşık biçimde bırakın. 3lt suyu bir tencerede kaynatıp tuzunu ayarlayın, diğer yufkaları bu suyun içinde tek tek birer dk haşlayıp soğuk su dolu başka bir tencereye atın. Ardından tekrar tek tek çıkartarak tepsiye dizin.(Tepsiye dizerken eritilen yağlar bir fırça ile yufkaların üzerine sürülür ve buruşuk olarak tepsiye yayılır)
Peyniri bir kaba koyup çatal ile ezin, üzerine yumurta akı, süt, az tuz ve kıyılmış maydanoz katarak karıştırın.
Hazırladığınız harcı tepsiye eşit miktarda yayın ve yufkanın açıkta kalan kısımlarını üzerine geri kapatın. (yanlardan taşan hamurlar kıymanın üzerine kapatılır) kalan yağı da erittikten sonra en üste sürün 160-170derecede kızartın. Başka bir tepsiyle ters yüz ederek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Peynirli Su Böreği tarifi, Peynirli Su Böreği nasıl hazırlanır, Peynirli Su Böreği nasıl yapılır, Peynirli Su Böreği yemek tarifi, Peynirli Su Böreği yapılışı