Peynirli Tepsi Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr yufka
50gr margarin
200gr beyaz peynir
1adet yumurta
½ demet maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Peyniri bir kapta ufalayıp kıyılmış maydanoz, yumurta ve az tuz ile karıştırın. Margarini eritin, kullanacağınız tepsiyi yağlayın. Yufkalardan birini serip, aralarını yağlayarak yarısını serin ve peyniri eşit olarak yayın. Kalan yufkaları da aralarını yağlayarak üzerlerine serin, hepsi tamamlanınca 170derecede kızartın.

Anahtar Kelimeler: Peynirli Tepsi Böreği tarifi, Peynirli Tepsi Böreği nasıl hazırlanır, Peynirli Tepsi Böreği nasıl yapılır, Peynirli Tepsi Böreği yemek tarifi, Peynirli Tepsi Böreği yapılışı