Patatesli Gözleme

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet yufka
2adet patates
1adet soğan
1kaşık salça
20gr margarin
2kaşık sıvıyağ
maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Patatesleri haşlayarak ılınınca kabuklarını soyun ve doğrayın, soğanları da kıyın hazır olsunlar. İç için ayrılan yağı bir kuşanede kızdırın, önce soğanları kavurun. Soğanlar ölünce önce salçayı karıştırın ardından çok minik doğradığınız patatesleri ilave edin. 15dk kadar ara ara karıştırarak pişirin. Çok ince kıyılmış maydanoz ve az tuz katarak ocaktan alın.
Yufkaları ortadan iki eşit parçaya ayırın; yufka parçasının bir kanadına ılınan patatesli harcı yayın ve diğer kanadıyla üzerini kapatın. uçlarına iyice bastırın yapışsınlar. Isıttığınız bir tava ya da sac üzerinde yufkaları çift taraflı pişirin.

Anahtar Kelimeler: Patatesli Gözleme tarifi, Patatesli Gözleme nasıl hazırlanır, Patatesli Gözleme nasıl yapılır, Patatesli Gözleme yemek tarifi, Patatesli Gözleme yapılışı