Ton balıklı salata

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kutu ortaboy ton balığı
1 yumurta
100 gr salatalık turşusu (isteğe bağlı olarak azaltılabilir.)
1 sert domates
2 sivri biber veya çarliston biber
1 adet salatalık
4 yaprak göbek salata
1 limon
2 çorba kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı sarı hardal (tatlı)
1 tutam tuz (isteğe bağli)




HAZIRLANIŞI

Göbek marul yaprakları ince ve kısa olarak doğranır. Küp şeklinde kesilmiş domatesler ve salatalık, yuvarlak ve ince olarak doğranmış turşu ve sivri biber ile birlikte marul içine katılır. Yumurta iyice haşlanarak küp şeklinde doğranır ve karışımın içine konur. Bu karışımın içine de suyu süzülmüş ton balığı eklenerek tahta bir kaşıkla karışımı ezmeden karıştırılır. Diğer bir tarafta mayonez, 1/2 limon ve hardal biraz tuz ilave edilerek çırpılır. Bu sos yavaşça ton balıklı karışıma eklenir. Daha ekşi olması isteniyorsa limon ilave edilebilir.

Not Bu salatayı ekmek arasında sandwich olarak veya diyet bisküvinin üzerinde de deneyebilirsiniz.


AFİYET OLSUN !

Ayşegül Eker'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Ton balıklı salata tarifi, Ton balıklı salata nasıl hazırlanır, Ton balıklı salata nasıl yapılır, Ton balıklı salata yemek tarifi, Ton balıklı salata yapılışı