Sevinç ablanın poğaçası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 büyük margarin (oda sıcaklığında erimiş)
2 yumurta
Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
Alabildiğince un (ancak hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı)
Tuz
Zeytinyağı
300 gr. beyaz peynir
Yarım demet maydanoz




HAZIRLANIŞI

Bir su bardağının içine yaş maya koyun. Üzerine ılık su, çok az zeytinyağı ve toz şeker ilave edin. Mayanın kabarmasını bekleyin. Diğer tarafta geniş bir kaba un koyun. Ortasını açın. Biraz tuz, oda sıcaklığında erimiş margarin, kabaran maya, yumurtaları (1 tanesinin sarısı üzerine sürülmek için ayrılır) ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edinceye kadar yoğurma işlemini devam ettirin. Daha sonra, hamurdan ufak parçalar alın ortasını açın ve peynirli harç koyup kapatın. Poğaçaları önceden margarinle yağlanmış tepsiye dizerek 1 saat bekletin. Poğaçalar kabarınca 150 derecede fırında 35 dakika pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


AFİYET OLSUN !

Nurten Camas'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Sevinç ablanın poğaçası tarifi, Sevinç ablanın poğaçası nasıl hazırlanır, Sevinç ablanın poğaçası nasıl yapılır, Sevinç ablanın poğaçası yemek tarifi, Sevinç ablanın poğaçası yapılışı