Peynirli poğaça

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 kaşık tuz
1 kaşık şeker
1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1 yumurta
aldığı kadar un
iç malzemesi için
peynir
maydanoz




HAZIRLANIŞI

Bir kaba biraz un katın ortası yuvarlak olarak açılır ve sırayla maya (elinizle biraz ufalayın), şeker, tuz, yumurtanın akı, süt ve yağ katılıp hamur yoğurulur.
30 dakika ılık bir yerde dinlenmeye bırakın. Küçük bezeler yapın ve çay tabağı büyüklüğünde açın. Hazırladığınız iç malzemeyi koyun ve yarım ay şeklinde kapatın.
Yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.



AFİYET OLSUN !

Ayşe Meltem'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Peynirli poğaça tarifi, Peynirli poğaça nasıl hazırlanır, Peynirli poğaça nasıl yapılır, Peynirli poğaça yemek tarifi, Peynirli poğaça yapılışı