Yalancı soslu tavuk göğsü

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg süt
1/3 paket margarin
2 kahve fincanı un
vanilya veya damla sakızı
sosu için
4 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta sarısı
50 gr margarin




HAZIRLANIŞI

Yağı eritip unu yağın içinde kokusu çıkıp hafif pembeleşene kadar kavurun. Ilık sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Şekeri ilave edin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha ateşte tutup alın. Vanilyayı veya damla sakızını ekleyin. Mikserle 10 dakika kadar çırpın. Servis kabına alıp soğumaya bırakın. Buna yalancı tavuk göğsü diyebiliriz.
Diğer tarafta 50 gr margarini eritip, ılık su hariç kalan malzeme ile mikserle karıştırın. Eğer çok katı olursa ılık su ekleyin. Oldukça koyu bir sos elde edince hazırlanan tavuk göğsünün üzerini kaplayacak şekilde yayın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.



AFIYET OLSUN !

Kübranur Süer'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Yalancı soslu tavuk göğsü tarifi, Yalancı soslu tavuk göğsü nasıl hazırlanır, Yalancı soslu tavuk göğsü nasıl yapılır, Yalancı soslu tavuk göğsü yemek tarifi, Yalancı soslu tavuk göğsü yapılışı