Turşu mıhlası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

lahana turşusu
2 orta boy soğan
3 yumurta
tereyağı
zeytinyağı
kırmızıbiber




HAZIRLANIŞI

Lahana turşusunu ince olarak kıyın ve fazla tuzunu gidermek için sudan geçirin. Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun.Lahanaları ilave edip kavurmaya devam edin. Ateşi kısıp kapağı kapatarak 10 dakika pişirin.Yumurtaları bir kapta çırpın ve pişmiş lahanaların üzerine dökün kırmızı biberli tereyağı gezdirin kapağını kapatıp 2 dakika sonra ateşi kapatın.Karadeniz Bölgesine ait bir yemektir.


AFİYET OLSUN !

Tenzile Tercan'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Turşu mıhlası tarifi, Turşu mıhlası nasıl hazırlanır, Turşu mıhlası nasıl yapılır, Turşu mıhlası yemek tarifi, Turşu mıhlası yapılışı