Zeytinyagli barbunya

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 Su bardağı barbunya
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet havuç
2 Adet orta boy kuru soğan
2-3 Diş sarmısak
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Adet yeşilbiber
½ demet maydanoz
1 Adet kesme şeker
Tuz




HAZIRLANIŞI

Kalın dipli bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
İnce ince doğranmış soğan, havuç ve yeşilbiberi tencereye koyup hafifçe kavurun.
Çok az su ile karıştırdığınız salçayı ilave edip bir iki kez karıştırın.
Altı su bardağı su koyup kaynamaya bırakın.
Akşamdan ıslatmış olduğunuz barbunyaları yıkayıp kaynayan suya ilve edin.
Orta hararetli ateş üzerinde barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kesme şekeri ve tuzu ilave edin.
Barbunyaların üzerini kapatacak kadar su kaldığında ocağın altını kapatın.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.


NOTBütün malzemeleri çiğken düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ancak suyunu iki bardak eksik koyun.


AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Zeytinyagli barbunya tarifi, Zeytinyagli barbunya nasıl hazırlanır, Zeytinyagli barbunya nasıl yapılır, Zeytinyagli barbunya yemek tarifi, Zeytinyagli barbunya yapılışı