Sehriye Pilavi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 adet kırmızı sivri biber
1 adet domates
Et veya tavuk
Şehriye
Tuz




HAZIRLANIŞI

2 adet kırmızı sivri biber ve 1 adet domates, küçük küçük doğranıp yağda kavrulur. Üzerine pişmiş parça et veya tavuk parçaları eklenir. Başka bir tencerede 1 su bardağı şehriye yağda kavrulur. Önceki malzemelerle birleştirilir. Üzerine birbuçuk su bardağı et suyu veya tavuk suyu konularak ve tuz da eklenerek hiç karıştırmadan kendi halinde pişirililir.


AFIYET OLSUN!

Sibel Güven'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Sehriye Pilavi tarifi, Sehriye Pilavi nasıl hazırlanır, Sehriye Pilavi nasıl yapılır, Sehriye Pilavi yemek tarifi, Sehriye Pilavi yapılışı