K.Hisar taze fasulye çorbasi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Yarım kilo taze fasulye
Bir baş soğan
4 iri domates
1/2 bardak bulgur
İsteğe göre parça et.




HAZIRLANIŞI

Fasulyeleri ayıklayıp üç veya dört parçaya kırın.
Yıkadığınız fasulyeyi haşlanmak üzere tencerede kaynamış olan suya atın ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edin.Bu arada başka bir tencerede (isteğe göre et de konulabilir) yağı eritin ve küçük küçük doğranmış soğanları iyce pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra bunun üzerine soyularak küçük küçük doğranmış domatesleri atın. Domates pişene kadar bekleyip üstüne haşlanmış fasulyeleri suyu ile ilave edin. Tencerenin ağzı taşmayacak kadar sıcak su ve tuzunuda ilave edin. Kaynamaya başlayınca, ayıklayıp yıkadığınız bulguru da tencereye ilave edin ve yaklaşık 10 dak. sonra ateşten alın. Çorbanız hazır.



AFIYET OLSUN!

Meltem Taşdelen'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: K.Hisar taze fasulye çorbasi tarifi, K.Hisar taze fasulye çorbasi nasıl hazırlanır, K.Hisar taze fasulye çorbasi nasıl yapılır, K.Hisar taze fasulye çorbasi yemek tarifi, K.Hisar taze fasulye çorbasi yapılışı