Teretür

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 adet marul
2 diş sarmısak
1 bardak tahin
4 adet limon
1/4 bardak zeytinyağı
tuz




HAZIRLANIŞI

Marullar çok ince bir şekilde doğranır bir kaba konulup üzerine az miktarda tuz atılarak, hafif bir şekilde ovularak dirilikleri alınır (marulun suyu dökülmeyecek), başka bir kapta tahin, döğülmüş sarmısak ve limon suyu iyice karıştırlır, tahin beyaz renk alınca marulun üzerine dökülür ve karıştırılır, servis tabağına konulup üzerine zeytinyağı dökülür, balık ile çok iyi giden bir rakı mezesidir.



AFIYET OLSUN!

Can Veziroğlu'na teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Teretür tarifi, Teretür nasıl hazırlanır, Teretür nasıl yapılır, Teretür yemek tarifi, Teretür yapılışı