Pazi sarmasi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg pazı
500 gr az yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
1 kase pirinç
½ demet maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber
kırmızı biber
tuz




HAZIRLANIŞI

Pazı yapraklarını az tuzlu suda haşlayın ve süzün.
Kıymayı rendelenmiş soğan, salça, pirinç ve baharatlar ile iyice karıştırın.
Hazırladığınız harcı pazı yapraklarının içerisine koyarak sarın.
Tencerenin içerisine yerleştirip yağlı ve salçalı suda pişirin.
Yaprakların açılmaması için tencerenin içine yerleştirdikten sonra üzerine bir tabak koyabilirsiniz.
Servis tabağına alıp yoğurt ile servis yapın.


AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Pazi sarmasi tarifi, Pazi sarmasi nasıl hazırlanır, Pazi sarmasi nasıl yapılır, Pazi sarmasi yemek tarifi, Pazi sarmasi yapılışı