Yayla çorbasi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 su bardağı pirinç
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
250 gr yoğurt
1adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Tuz
Karabiber




HAZIRLANIŞI

Suyu bir tencereye koyun, kaynamaya başlayınca yıkayıp,süzdüğünüz pirinci ilave edin.
Başka bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı iyice ezin.
Sıcak çorbadan bir kaç kaşık alarak yoğurdu ılık bir hale getirin.
Bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyerek iyice karıştırın.
5-10 dakika pişirin.
Yağı tavada eritip içine nane ve kırmızıbiber koyup karıştırdıktan sonra çorbanın üzerine dökün.

NOT Türkiye'de buzdolabının olmadığı yıllarda süt saklanamadığı için hemen yoğurda dönüştürülürdü.Yaylalar soğuk olduğu için en güzel yoğurt da yaylalarda yapılırdı.Çorbanın ismi buradan gelmiştir.


AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Yayla çorbasi tarifi, Yayla çorbasi nasıl hazırlanır, Yayla çorbasi nasıl yapılır, Yayla çorbasi yemek tarifi, Yayla çorbasi yapılışı