Konyakli mantarli Stroganoff

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

400 gr Dana Kuşbaşı
200 gr Mantar
1 Adet Soğan
100 gr. Taze Krema
50 gr Tereyağı
1 Bardak Konyak
2 Bardak Su
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
Karabiber
Tuz
1 Defne Yaprağı




HAZIRLANIŞI

Eti kızarana kadar tereyağında kavurun
İnce doğranmış soğanları ve mantarları ilave edin, sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.
Defne yaprağı ve konyağı ilave edip ve flambe edin.
2 bardak su, tuz ve karabiber ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kaynatın.
Taze kremayı ilave edin, kaynayınca kırmızı pul biberi üzerine serpiştirin.
Pilav veya makarna ile hemen servis yapın

Not Bu yemeği konyaksız da yapalabilirsiniz..


AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Konyakli mantarli Stroganoff tarifi, Konyakli mantarli Stroganoff nasıl hazırlanır, Konyakli mantarli Stroganoff nasıl yapılır, Konyakli mantarli Stroganoff yemek tarifi, Konyakli mantarli Stroganoff yapılışı