Körili tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Hint Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 Bütün Tavuk
1 Baş Soğan
5 Çorba Kaşığı köri Tozu
4 Diş Sarımsak
1 Havuç
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Tuz
Karabiber
2 bardak su
3 çorba kaşığı Sıvı Yağ




HAZIRLANIŞI

Tavuğu küçük parçalara ayırın. Soğanı ince ince doğrayın.
Derin bir cam kaba yerleştirin ve tüm malzemeleri üstüne ilave edin. iyice karıştırın. Buzdolabında bir gece bekletin.
Bir tencerede yağı ısıtın ve tavuğu biraz kızarana kadar kavurun .
Suyu ilave edin . Üstünü kapatın ve orta ateş'te 45 dakika pişirin
Sade bir pilav ile birlikte sıcak olarak servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Körili tavuk tarifi, Körili tavuk nasıl hazırlanır, Körili tavuk nasıl yapılır, Körili tavuk yemek tarifi, Körili tavuk yapılışı