Fransiz sogan çorbasi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 Adet Büyük Soğan
4 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Un
1 Adet Dana Bulyon
4-6 Dilim Ekmek
50 gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Karabiber
Tuz




HAZIRLANIŞI

1. Tereyağını büyükçe bir tencerede eritin, ufak, ufak doğranmış soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar karıştırın, 2 kaşık un ilave edin ve biraz daha karıştırın.
2. Bir tahta kaşık ile karıştırarak yavaş yavaş 1 litre kaynar su ekleyin. 1adet dana bulyon ve isteğe göre tuz ,biber ilave edin ve üzerinİ kapatarak 40-45 dakkika orta ateşte kaynatın.
3. Ekmek dilimleri üzerine rendelenmiş kaşarı serpiştirin ve peynir eriyene kadar grill'e koyun.
4. Çorbayı tek kişilik kaselere boşaltın, her kase çorba üzerine 1 dilim kızarmış peynirli ekmek koyun ve sıcak olarak servis yapın.


AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Fransiz sogan çorbasi tarifi, Fransiz sogan çorbasi nasıl hazırlanır, Fransiz sogan çorbasi nasıl yapılır, Fransiz sogan çorbasi yemek tarifi, Fransiz sogan çorbasi yapılışı