Sakızlı Muhallebi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 çay fincanı toz şeker
1 çay fincanı buğday nişastası
2 paket damla sakızı
1 kg süt
1 paket margarin

Sos malzemesi

3 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1/2 paket margarin
2 adet yumurta




HAZIRLANIŞI

Süt ve buğday nişastasını şekerle pişirin. Ateşten alınca dövülmüş damla sakızı ve yanm paket margarini ilave edin. Soğuduktan sonra blender ile iyice çekip, çukur bir tabağa boşaltın.Eritilmiş margarini, pudra şekerini ve kakaoyu yumurta ile çırpıp, soğutulmuş muhallebinin üzerine boşaltın. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Sakızlı Muhallebi tarifi, Sakızlı Muhallebi nasıl hazırlanır, Sakızlı Muhallebi nasıl yapılır, Sakızlı Muhallebi yemek tarifi, Sakızlı Muhallebi yapılışı