Kremali Tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 kg. göğüs tavuk eti
1 adet kuru soğan (iri)
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 ad. orta boy domatesin rendesi
1 tatlı kasığı dijon hardal
1/2 cay bardağı süt
2 yemek kasığı yoğurt
tuz,karabiber,kimyon,
1 tatlı kasığı limon suyu




HAZIRLANIŞI

Ince kıyılmış soğan yağda pembeleşinceye kadar çevirilir. Parmak inceliğinde kesilmiş tavuk eklenir ve harlı ateşte suyunu çekinceye kadar karıştırılarak kavrulur. Suyunu çekince soyulmus rendelenmiş domates ve un eklenir, hardal katılır, karıştırılmaya devam edilir. Buna süt ve yoğurt eklenip karıştırılır. Baharatlar ve limon ilave edilir bir taşım kaynatıldıktan sonra atesten alınarak hemen servis edilir.

AFIYET OLSUN!

Özgür Ulus' a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Kremali Tavuk tarifi, Kremali Tavuk nasıl hazırlanır, Kremali Tavuk nasıl yapılır, Kremali Tavuk yemek tarifi, Kremali Tavuk yapılışı