Peynir Helvası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250 gr TEREYAĞI
500 gr TUZSUZ DİL PEYNİRİ
400 gr UN
100 gr İRMİK
750 gr TOZ ŞEKER




HAZIRLANIŞI

- Yağın 1/3 ünü tavada eritip, peyniri rendeleyip karıştırınız.
- Sonra irmiği ve unu azar azar ekleyerek en sonra da şekeri koyup pembeleşinceye kadar devamlı karıştırınız.
- Kenarlı bir kabı yağlayıp içine bu karışımı koyunuz ve baktava dilimi kesip 20 dakika kadar fırınlayınız.


AFIYET OLSUN!

Prof. Dr. Aytuğ Akkor 'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Peynir Helvası tarifi, Peynir Helvası nasıl hazırlanır, Peynir Helvası nasıl yapılır, Peynir Helvası yemek tarifi, Peynir Helvası yapılışı