Vişneli Muhallebi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

125 gr margarin
2 kahve fincanı un
1 kg süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı şeker
2 kutu vişne suyu
1/2 kg vişne




HAZIRLANIŞI

Unu hafifçe kavurun. Sütü şekerle birlikte göz göz oluncaya dek pişirin. Payreks bir tepsiye boşaltıp, buzdolabında dondurun. Mısır nişastası, şeker ve vişne suyunu muhallebi gibi pişirin. Koyulaştığında çekirdekleri ayıklanmış vişneleri ilave edip, soğutulmuş muhallebinin üzerine dökün.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Vişneli Muhallebi tarifi, Vişneli Muhallebi nasıl hazırlanır, Vişneli Muhallebi nasıl yapılır, Vişneli Muhallebi yemek tarifi, Vişneli Muhallebi yapılışı