Yoğurt Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250 gr yoğurt (10 çorba kaşığı)
250 gr pudra şekeri (10 çorba kaşığı)
250 gr un (10 çorba kaşığı)
50 gr irmik
3 yumurta
1 kahve kaşığı karbonat
25 gr margarin

Şurup malzemesi

4 su bardağı şeker
4 su bardağı un
1/4 limon




HAZIRLANIŞI

25-30 santim çapında bir tepsiyi margarinle yağladıktan sonra içine 2 çorba kaşığı un koyup tepsiyi sallıyarak unun tepsinin her yerine yapışmasını sağlayalım. Tepsiyi ters yüz edip fazla unu silkeleyelim . 25 gr margarini bir kapta eritelim, üzerine 3 yumurta kırıp unu, irmiği yoğurdu, şekeri ve karbonatı da ekleyerek çırpma teliyle dövercesine çırpalım yağladığımız tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kabardığı zaman içinin pişip pişmediğini anlamak için büyükçe bir kürdanı hamura batırıp çıkardığınız zaman kürdan temiz çıkmalı, hamur bulaşmışsa pişmemiş demektir. Başka bir tencereye şurubu kaynatıp sıcak tutalım. Tatlı pişdiği zaman fırından çıkarıp sıcak şerbeti yavaş yavaş ilave edelim. Tatlının her tarafı şurubu emdiği zaman soğutalım. iyice soğuduktan sonra dilimleyip servis yapalım.

AFIYET OLSUN!

Aybüke Aksoy' a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Yoğurt Tatlısı tarifi, Yoğurt Tatlısı nasıl hazırlanır, Yoğurt Tatlısı nasıl yapılır, Yoğurt Tatlısı yemek tarifi, Yoğurt Tatlısı yapılışı