Tavuklu Salata

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 tavuk
1 adet havuç
1/2 baş soğan
1/2 adet limon
1 sap kereviz
200 gr jambon
300 gr taze mantar
1/2 demet maydanoz
mayonez
karabiber
tuz

4 Kişilik




HAZIRLANIŞI

Tavuk, kereviz, maydanoz, havuç ve soğanı tuzlu suya koyup, haşlayın. Daha sonra tavuğu kemiklerinden ayırıp, ufak parçalar halinde ayıklayın. Jambon dilimlerini de aynı suda 3-4 dakika haşlayıp, ince uzun şeritler halinde kesin. Mantarları yıkayıp, dilimleyin ve tavuğun suyunda 2 dakika haşlayın. Mantarları südükten sonra tavuk parçaları ve jambon şeritleriyle birlikte karıştırıp, servis tabağına alın ve üzerine yarım limonun suyunu gezdirin. Elde ettiğiniz karışımın üzerini mayonezle kaplayın ve servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Tavuklu Salata tarifi, Tavuklu Salata nasıl hazırlanır, Tavuklu Salata nasıl yapılır, Tavuklu Salata yemek tarifi, Tavuklu Salata yapılışı