Fil kulağı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Amerikan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

20 kişilik
1 adet rulo katlı hamur (400 gr)
toz şeker
tarçın
un




HAZIRLANIŞI

Rulo hamurunu ikiye bölün. Birini 2 mm inceliğinde açın. Üzerine bolca tozşeker ve tarçın serpin. Hamurun uzun kenarlarından birisinden başlayarak ortasına gelinceye kadar rulo şeklinde sarın. Karşı kenarda da aynı işlemi yapın. İki taraftanda rulo yapılmış hamuru ters çevirip 0.5 cm kalınlığında dilimlere bölün. Kestiğiniz hamuru fırın tepsisine yan yatırıp dizin. Buzdolabında 25 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece de yaklaşık 25 dakika pişirin.

Anahtar Kelimeler: Fil kulağı tarifi, Fil kulağı nasıl hazırlanır, Fil kulağı nasıl yapılır, Fil kulağı yemek tarifi, Fil kulağı yapılışı