Peynirli İrmik Helvası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 5

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
1 çorba bir kaşığı tereyağ
2 paket dil peyniri
tarçın




HAZIRLANIŞI

İrmiği tereyağda sararmaya başlayıncaya dek kavurun. Şeker ve dört su bardağı su ilave edin ve topaklanmamasına özen göstererek kanştırın. Irmik kanşımı boza kıvamına gelince ateşten indirin ve birkaç dakika dinlendirin. Daha evvelden lif lif kopartılıp ılık suya koyduğunuz dil peynirini kanşııma katın. Peyniri tamamen eriyinceye dek ara vermeden karıştırın. Sakız kıvamına geldiğinde üzerine tarçın serpipi, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Peynirli İrmik Helvası tarifi, Peynirli İrmik Helvası nasıl hazırlanır, Peynirli İrmik Helvası nasıl yapılır, Peynirli İrmik Helvası yemek tarifi, Peynirli İrmik Helvası yapılışı