Dana eskalopu milanez

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 kişilik
8 adet dana bifteği
2 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
1 su bardağı galeta tozu
tuz
bir tutam karabiber




HAZIRLANIŞI

Biftekleri bıçak sırtı kalınlığında ince dövüp tuzlayıp biberleyin. Yumurtaları küçük bir kaba kırıp hafif çırpın. Biftekleri önce una sonra yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayın. Bir tavada rafine yağını koyun ve kızıdırın. Hazırladığınız etleri tavaya dizin. İkişer üçer dakika alt üst altın sarısı kızartın. Bir servis tabağına dizin. Tavadaki yağı döküp tereyağını tavaya koyun. Orta ateşte hafif kızartıp bifteklerin üzerlerine döküp servis ediniz.

Anahtar Kelimeler: Dana eskalopu milanez tarifi, Dana eskalopu milanez nasıl hazırlanır, Dana eskalopu milanez nasıl yapılır, Dana eskalopu milanez yemek tarifi, Dana eskalopu milanez yapılışı