Levrek filetosu kağıtta

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 kişilik
4 adet levrek filetosu
1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
½ kahve fincanı konyak
6 çorba kaşığı ince dilimlenmiş mantar
1 kahve fincanı beyaz şarap
2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 adet defne yaprağı
1 bağ kıyılmış maydanoz
½ adet yağlı kağıt




HAZIRLANIŞI

Kağıdı ikiye katlayıp büyükçe kalp biçimi kesin ve içini yağlayıp muhafaza edin. Dibi düz bir tencereye veya tavaya tereyağını koyup kızdırın, balıkları koyup soğanı serpin.
Balıkları bir dakika alt üst çevirin, konyağı döküp alevlendirin. Mantarı ve beyaz şarabı, defne yaprağını, tuzunu, domatesini ve balık suyunu ekleyip ağzını kapatın. Ağır ateşte 8 dakika pişirin balıkları bir kaba kırmadan çıkarın. Balığın kalan suyunu tahmini bir bardak olmalıdır. Dazla ise biraz kaynatıp çektirin ve ateşten alın. Tereyağını ve maydanozu ilave edip 1-2 dakika karıştırın. Kağıdın yarı kısmına balıkları dizip sosunu üzerine dökün, kağıdın bir yarısını üzerine kapatıp kenarlarını kıvırarak sarın. Fırına girecek bir servis tabağına koyup ortadan hızlı ateşli fırına sürün. Kağıt iyice kabarıp renk alıncaya kadar 3-4 dakika pişirip servis edin.

Anahtar Kelimeler: Levrek filetosu kağıtta tarifi, Levrek filetosu kağıtta nasıl hazırlanır, Levrek filetosu kağıtta nasıl yapılır, Levrek filetosu kağıtta yemek tarifi, Levrek filetosu kağıtta yapılışı