Tereyağlı yeşil erişte

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500 gr un
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı rafine yağı
200 gr haşlanmış sıkılmış ve makinada çekilmiş ıspanak yaprağı
½ limon suyu
1 çorba kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI

Bütün malzemeyi bir kapta yoğurarak özlü bir hamur elde edin. Dörde bölüp yuvarlayın. Üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez kapatıp 20 dakika dinlendirin. Önce merdaneyle sonra oklavayla alt ve üstüne un serperek bıçak sırtı kalınlığında açın. 4 parmak genişliğinde üst üste katlayın. Yarım santim kalınlığında kesin. Kesilen hamurları elinizle açıp uzatın. Kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayıp süzgece boşaltın. Yapışmaması için üzerine biraz kaynar su dökün. Suyu süzülünce aynı tencereye döküp üzerine hafif kızarmış 3 çorba kaşığı tereyağı ilave edip iki çatalla bir kere karıştırıp servis edin.

Anahtar Kelimeler: Tereyağlı yeşil erişte tarifi, Tereyağlı yeşil erişte nasıl hazırlanır, Tereyağlı yeşil erişte nasıl yapılır, Tereyağlı yeşil erişte yemek tarifi, Tereyağlı yeşil erişte yapılışı