Lazanya bolonyez

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

8 kişi için
Lazanya için
300 gr un
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı rafine yağı
1/ 4 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Bolonyez Sos için
250 gr sığır kıyması
2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz
2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç
1 diş ince kıyılmış sarımsak
az tuz
az karabiber
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı salça
Beşamel Sos için
2 ½ su bardağı kaynar süt
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
az tuz




HAZIRLANIŞI

Lazanya için gerekli tüm malzemeyi yoğurup özlü bir hamur haline getirin. Dört eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez kapatıp yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Sonra teker teker önce merdane sonra oklava yardımıyla un serperek bıçak sırtı kalınlığından ince normal yufka gibi açın. 15 cm lik muntazam olmayan parçalara bölün. Bol kaynar suda hamurları teker teker atıp 8-10 tanesini bir defada 1 dakika haşlayıp kevgirle soğuk suya çıkarın. Sonra elinizle susuz olarak bir kaba yan yana çıkarın. Yaklaşık 25-30 cm çapında bir tepsinin içini yağlayın ve bir sıra hamuru döşeyin. 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı serpin. Bu şekilde hamurları tepsinin içine yayarak döşeyip tereyağını serpin. Yalnız her üç kata beşamel ve bolonyez sostan bir miktar yayın.En üstte kalan beşamel ve bolonyez sosu yayıp üzerine peyniri serpin. Orta ateşli fırında yarım saat üzeri kızarıncaya kadar pişirip fırından alın. 5-6 cm büyüklüğünde dilim dilim kesip servis edin.
Bolonyez sos Tencereye yağı koyup hızlı ateşte kızdırın. Su ve salça hariç tüm malzemeyi ekleyin ve kıyma bırakacağı suyu çeken kadar kavurun. Salçayı ilave edin. 3-4 dakika kavurun. Suyu da ekleyerek yaklaşık 90 dakika pişirin. Ateşten aldığınız zaman kıymanın üzerinde yaklaşık 1,5 parmak eninde su bulunmasına dikkat edin. Pişerken gerekirse kaynar su ekleyebilirsiniz.
Beşamel sos Yağı küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın. Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip süzün.

Anahtar Kelimeler: Lazanya bolonyez tarifi, Lazanya bolonyez nasıl hazırlanır, Lazanya bolonyez nasıl yapılır, Lazanya bolonyez yemek tarifi, Lazanya bolonyez yapılışı