Pelte

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1.5 çorba kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı meyve suyu
4 çorba kaşığı toz şeker




HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeyi koyulaşana dek devamlı karıştırarak pişirin. Rengi cam gibi olunca pişmiş demektir. Bu kanşımı, bardaklara meyve koyup üzerine hafif gezdirebilir ya da meyveli tartlarda kullanabilirsiniz.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Pelte tarifi, Pelte nasıl hazırlanır, Pelte nasıl yapılır, Pelte yemek tarifi, Pelte yapılışı