Tereyağı sosu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

8-10 kişilik

1 kahve fincanı un
2 su bardağı kaynar su
½ tatlı kaşığı tuz
¼ limonun suyu
200 gr tereyağ




HAZIRLANIŞI

Küçük bir kapta tereyağ ile unu karıştırıp ezin. Sonra tuzu ve kaynar suyu ilave edip çırpma teli ile orta ateşte karıştırın. Limon suyunu da ekleyin.4-5 dakika kaynatıp ateşten alın. Karıştırarak tereyağını parça parça ekkleyip yedirin.

Not Haşlanmış balıklarla servis edilir.

AFİYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Tereyağı sosu tarifi, Tereyağı sosu nasıl hazırlanır, Tereyağı sosu nasıl yapılır, Tereyağı sosu yemek tarifi, Tereyağı sosu yapılışı