Karamelli Elma Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250 gr milföy hamuru
yanm çay kaşığı tarçın
80 gr pudra şekeri
80 gr tereyağ




HAZIRLANIŞI

Payreks kalıbın dibine parçalar halinde tereyağı koyun ve şekerin yarısını serpin. Üzerine soyulmuş ve sekize bölünmüş elmaları dizin. Kalıbı amyant ızgaraya koyup, orta ateşte, elmalar karamelleşinceye dek pişirin. Ateşten alıp, üzerine kalan tereyağı ve şekeri serpin. Milföy hamurunu yanm cm kalınlığında açın. Kalıbın kenarlarından iki cm daha büyük olan hamuru, yayarak fazla kenarları içine doğru bastırın. Üstünü bıçakla birkaç yerinden delip, sıcak fırında on dakika pişirin, sıcak servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Karamelli Elma Tatlısı tarifi, Karamelli Elma Tatlısı nasıl hazırlanır, Karamelli Elma Tatlısı nasıl yapılır, Karamelli Elma Tatlısı yemek tarifi, Karamelli Elma Tatlısı yapılışı